2020-09-10 14:08:18• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk, milyen forgatókönyv szerint kezdődik az új tanév a Szatmár megyei tanintézményekben

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság csütörtöki ülésén elfogadta a megyénk területén működő tanintézményekben alkalmazásra kerülő forgatókönyvekről szóló, 23-as számú határozatot. Hozzáteszik: a járványügyi helyzet alakulásának függvényében a most jóváhagyott szcenáriókat bármikor megváltoztathatják.

A szaktárca korábbi tájékoztatása szerint azokat a településeket tekintik jelen helyzetben biztonságosnak, ahol az utóbbi két hétben az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga egy alatt volt, ezekben minden diák iskolába mehet. Ahol az utóbbi két hétben az ezer lakosra jutó napi megbetegedések átlaga meghaladja a hármat, az iskolákat bezárják, és távoktatásban folytatódik a tanév.


Ahol közepes a járványveszély – tehát a mutató 1 és 3 között van – csak a diákok egy része járhat iskolába: az óvodások, az elemi és a végzős (8. és 12.) osztályok diákjai személyesen vehetnek részt az oktatásban, a többi tanuló pedig annak függvényében, hogy hány diákot tud fogadni az iskola a járványügyi távolságtartási szabályok betartása közepette. A települések fertőzöttségi arányát tartalmazó térkép megtekintéséért kattintson ide.


A prefektusi hivatal honlapjára feltöltött dokumentum szerint a megye legtöbb tanintézményében hagyományos formában, tehát a diákok fizikai jelenlétével fog elkezdődni a tanév, ugyanakkor néhány olyan általános és középiskola is van megyénkben, ahol a nem megfelelő infrastruktúra és az elégtelen források miatt a hibrid módszert fogják alkalmazni. Érdemes kiemelni továbbá, hogy a Vasile Goldis Posztliceális Iskolában a harmadik, tehát a teljesen online zajló oktatást előíró forgatókönyv lép érvénybe a tanévkezdéskor, a közreadott dokumentum tanúsága szerint ugyanis az oktatási intézmény több tanára is megfertőződött.


A tanintézmények teljes listája ide kattintva tekinthető meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: